МАКЕДОНСКО ДРУШТВО НА БОРЦИТЕ од Втората светска војна

МАКЕДОНСКО ДРУШТВО НА БОРЦИТЕ од Втората светска војна (Торонто, Канада, 1983 >) –
друштвото е член на Канадската лига на ветераните. По поделбата (1989), се основани две самостојни македонски боречки друштва со истото име. Ги слават националните и другите празници на Македонија и на Канада. Сл. Н.-К.

Страница од Македонското евангелие на поп Јован

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *