МЕРИНГИЈА, МАЛУЦВЕТНА

МЕРИНГИЈА, МАЛУЦВЕТНА
(Моехрингиа минутифлора Борнм.) – ендемит во флората на РМ од фамилијата Царѕопхѕлацеае (каранфили). Познат за околината на Прилеп–Маркови Кули, Трескавец, Селечка Планина, Мариово и Јакупица. Вл. М.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *