НАРОДНА БИБЛИОТЕКА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ВО СКОПЈЕ

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ВО СКОПЈЕ (1935 –) – библиотека со 26 клона и библиобус: четири клона во Општина Центар, во населбите Бутел Ⅱ, Скопје-Север, Лисиче, „13 Ноември“, Пржино, Јане Сандански, Карпош Ⅲ, Тафталиџе, Карпош И, Ѓорче Петров И, Ѓорче Петров Ⅱ, Бит Пазар, Автокоманда, Ченто (3 библиотеки), Чаир, селата Радишани, Сан-

Народната библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје
дево, Станица Зелениково – „Марко Цепенков“, Батинци, Драчево, Петровец и подвижен библиотечен фонд – Библиобус на Градската библиотека во Скопје. С. Мл.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *