„ПАРИТЕ СЕ ОТЕПУВАЧКА“

„ПАРИТЕ СЕ ОТЕПУВАЧКА“
– драма од Ристо Крле што својата праизведба ја имала во Народното позориште „Крал Александар“ во Скопје на 27. И 1938 г., во режија на Јосиф Срдановиќ. По Втората светска војна во Скопје имала премиера на сцената на Младинско-детскиот театар на 9. Ⅲ 1961 г., во режија на Тодор Николовски. Играна е и на неколку сцени во професионалните театри низ Македонија. Р. Ст.

Парк-шумата „Водно“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *