„ПЕЛИСТЕР“, ИСЕЛЕНИЧКО ДОБРОТВОРНО ДРУШТВО

„ПЕЛИСТЕР“, ИСЕЛЕНИЧКО ДОБРОТВОРНО ДРУШТВО
(Елвуд, Пенсилванија, САД, 1917) – друштво на македонски доселеници по потекло од Битолско, најмногу од с. Цапари. Друштвото организирало игранки, селски слави и други активности. Сл. Н.-К.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *