„ПЕЛИСТЕР“, ИСЕЛЕНИЧКО ДРУШТВО

„ПЕЛИСТЕР“, ИСЕЛЕНИЧКО ДРУШТВО (Детроит, Мичиген, САД, 1989) – друштво на македонски доселеници претежно од Битолско. Развива хуманитарна активност за организирање пикници, игранки и друг вид собирања. Сл. Н.-К.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *