„ПЕРЕ ТОШЕВ“, ИСЕЛЕНИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА

„ПЕРЕ ТОШЕВ“, ИСЕЛЕНИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА (Џонстаун, Пенсилванија, САД, 1923)
– една од помалите организации на македонски доселеници во која членувале петнаесетина семејства што живееле во Џонстаун и во поблиските градови до Питсбург. Сл. Н.-К.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *