ПОПОВСКИ, Александар

ПОПОВСКИ, Александар (Скопје, 13. Ⅷ 1969) – режисер. Дипломирал на Отсекот за театарска и филмска режија на ФДУ во Скопје (1994). Заедно со Дарко Митровски е основач на алтернативната група „Црв“ (1989-1991) и на филмската продуцентска куќа
„Мирко и Славко – прва партизанска продукција“ (1996).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *