РАЗЛИЧНИК, ДЕМИРКАПИСКИ

РАЗЛИЧНИК, ДЕМИРКАПИСКИ (Центауреа демиркапиенсис Мицевски) – локален македонски флористички ендемит од фамилијата Астерацеае (сложеноцветни растенија). Се развива во околината на Демир Капија, кај хидроцентралата Дошница. Вл. М.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *